x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Record absolut. Amenzile URIAȘE aplicate populației depășesc impozitul pe profit al companiilor

Record absolut. Amenzile URIAȘE aplicate populației depășesc impozitul pe profit al companiilor

23 Apr 2020   •   14:57
Record absolut. Amenzile URIAȘE aplicate populației depășesc impozitul pe profit al companiilor

Circa 200.000 de români au primit amenzi în valoare totală de 85 milioane de dolari în doar trei săptămâni de restricții, respectiv în perioada 24 martie - 19 aprilie, transmite foxnews.com.

Suma este echivalentă cu impozitul pe profit plătit de companii în luna februarie 2020.

Cetățenii români trebuie să completeze un formular înainte de a ieși din case, în care trebuie să explice motivele deplasărilor în afara locuințelor. Acesta trebuie să fie pezentat autorităților, împreună cu cartea de identitate, în cazul în care persoanele sunt oprite de poliție ori armată. 

Amenzile sunt foarte mari, oricine este prins că nu respectă restricțiile poate primi amenzi între 2.000 și 20.000  de lei (respectiv între 450-4.500 de dolari), mai mari decât în țări mai bogate, care au optat pentru izolarea la domiciliu a populației, precum Franța ori Italia. 

Starea de urgență a fost instituită prima oară în România, din cauza pandemiei cu coronavirus, la 15 martie, și a fost recent prelungită până la 14 mai. 

 

 

×
Subiecte în articol: amenzi coronavirus