x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Recuperare - Crinul se vinde pe bucati

Recuperare - Crinul se vinde pe bucati

03 Iul 2004   •   00:00

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) organizeaza licitatie publica pentru vanzarea activelor aflate in proprietatea unui datornic la fondul de sanatate, Crinul SA Bucuresti.

CATALIN BUDESCU

Pretul de pornire solicitat de AVAS va fi de circa 1,4 milioane dolari, fara TVA.

Terenuri si cladiri

Dintre activele care apartin societatii Crinul si care urmeaza sa fie vandute fac parte cladiri, constructii speciale, bunuri mobile, precum si un teren in suprafata totala de 7.938,18 metri patrati. Societatea comerciala Crinul SA a fost privatizata in anul 1999, cand statul a vandut pachetul majoritar de actiuni de 51,68% catre Asociatia Salariatilor din Societate (PAS Crinul). La acest agent economic mai detin actiuni SIF Moldova (26,36%) si alti actionari rezultati in urma programului de privatizare in masa (PPM), cu 21,95% din capitalul social al societatii.

263 dolari intr-un an

Societatea a fost notificata initial, la preluarea datoriei de la fondul de sanatate, de catre fosta Autoritate pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) pentru datoria de 512.090 dolari pe care o inregistra la acel moment. In aproape un an, societatea comerciala nu a platit decat ... 263 de dolari!

Astfel, AVAS a trecut la initierea sechestrului asigurator pe bunurile si activele societatii dupa care a urmat evaluarea acestora si la sfarsit, anuntul pentru vanzarea activelor in cauza. Soldul ramas la fondul de sanatate al societatii se cifreaza acum la suma de 511.826 dolari. Crinul este unul dintre cei mai vechi producatori de tesaturi, articole si materiale textile din Bucuresti.
×
Subiecte în articol: economic