x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Renault ar putea apela la credite bancare în valoare de 4 - 5 miliarde de euro

Renault ar putea apela la credite bancare în valoare de 4 - 5 miliarde de euro

13 Apr 2020   •   14:41
Renault ar putea apela la credite bancare în valoare de 4 - 5 miliarde de euro

Producătorul auto Renault ar putea apela la credite bancare în valoare de 4 - 5 miliarde de euro, a declarat președintele companiei Jean-Dominique Senard, citat de Reuters.

Senard a reiterat, de asemenea, că Renault nu ia în calcul, în prezent, un scenariu în care statul francez va naționaliza compania.

Săptămâna trecută consiliul de administrație al companiei a decis să anuleze dividendul pentru 2019, având în vedere criza generată de coronavirus.

Președintele consiliului de administrație Jean-Dominique Senard și directorul executiv interimar Clotilde Delbos își reduc remunerațiile cu 25 la sută în primul trimestru și vor face același lucru în trimestrul doi, în cazul în care criza coronavirusului continuă.

Mai multe companii auto, cum ar fi Michelin și Ford au decis deja să reducă sau să își suspende dividendele pentru 2019.

Renault, care este deținută de stat în proporție de 15%, își propusese să plătească un dividend de 1,1 euro pe acțiune, o treime din cei 3,55 euro pe acțiune plătiți în 2018.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Renault