x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reorientare - Gerom Buzau e dorita de o companie belgiana

Reorientare - Gerom Buzau e dorita de o companie belgiana

18 Oct 2004   •   00:00

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ar putea cesiona companiei belgiene Glaverbel contractul de privatizare a societatii Gerom Buzau, dupa ce actualul proprietar al firmei a incalcat obligatiile asumate la momentul trecerii in proprietate privata a producatorului de geamuri.

Compania belgiana este interesata sa preia Gerom si toate obligatiile asumate de cumparatorul pachetului majoritar de actiuni (firma Iamsat Prodconstruct din Pitesti), mai putin penali-tatile inregistrate la platile restante catre AVAS.

CONTRACT ANULAT. Iamsat Prodconstruct - cu activitati in domeniul exploatarilor petroliere - a preluat de la fosta Autoritate pentru Privatizare, in septembrie 2002, pachetul de actiuni reprezentand 86,2% din capitalul social al Gerom, valoarea totala a tranzactiei fiind de 6,1 milioane de euro. Plata actiunilor si efectuarea investitiei pentru protectia mediului au fost garantate cu pachetul de actiuni cumparat. La inceputul lunii octombrie, reprezentantii sindicatului Gerom au informat AVAS ca societatea se afla intr-o situatie dificila, desi are piata de desfacere si comenzi, din cauza lipsei de interes a cumparatorului.

Potrivit conducerii AVAS, firma din Pitesti nu si-a indeplinit obligatiile contractuale fata de institutie si, in aceste conditii, este analizata posibilitatea cesionarii contractului. (Catalin Budescu)

PROFIL

Glaverbel este unul dintre cei mai importanti producatori europeni de articole din sticla, cu unitati de productie in tari ca: Belgia, Franta, Spania, Olanda, Germania, Italia, Turcia, precum si in SUA, China sau Japonia. Compania produce o gama larga de articole din sticla, de la diverse obiecte de arhitectura si design interior la oglinzi si parbrize auto, ecrane sau geamuri utilizate in industria constructoare de nave. Pana in 2002, Gerom a fost unicul furnizor de parbrize pentru gama Dacia, constructorul auto fiind cel mai important client al fabricii din Buzau.

×
Subiecte în articol: economic