x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Replica - Precizari in legatura cu raportul Curtii de Conturi

Replica - Precizari in legatura cu raportul Curtii de Conturi

17 Mar 2005   •   00:00

In articolul "Minus de 169.000 de miliarde la buget" publicat in ziarul de ieri sub semnatura redactorilor Eugen Ciufu si Gabriel Burlacu au aparut o serie de erori grave.

"Facem mentiunea expresa ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala si-a inceput activitatea la 1 ianuarie 2004 iar institutiei noastre i-au fost atribuite o serie de aspecte receptate pe baza interpretarii raportului Curtii de Conturi pentru anul 2003", se arata intr-un drept la replica trimis de ANAF.

EXECUTARI. "In cursul anului 2003, an la care se refera si Raportul Curtii de Conturi, au fost incasate creante ale bugetului de stat in suma totala de 35.625,97 miliarde de lei, din care, ponderea principala o detin platile efectuate dupa comunicarea somatiilor, in suma de 25.778,90 miliarde de lei, respectiv sumele obtinute din poprirea disponibilitatilor aflate in conturile bancare, in suma de de 8.385,39 miliarde de lei. Realizarile obtinute prin aplicarea modalitatilor de executare silita in anul 2003, inregistreaza o crestere cu 50,04% fata de 2002", se mai arata in replica ANAF.

BCR. O alta eroare aparuta in ziarul de ieri se refera la suma de 1.000 de miliarde de lei care ar fi fost cheltuita de BCR pentru asigurarea serviciilor de publicitate, operatiuni pentru care nu nu s-au incheiat contracte scrise cu firmele media. In realitate suma platita de BCR a fost de numai un miliard de lei iar operatiunea a fost perfect legala. "Toata reclama a fost facuta pe baza de contract. Au fost cazuri in care publicitatea in media locala s-a difuzat pe baza de comanda ferma si a fost achitata pe baza de factura totul fiind perfect legal. Din 2004, dupa schimbarea legislatiei, publicitatea a fost difuzata numai pe baza de contract", ne-a declarat Corneliu Cojocaru, directorul Directiei de comunicare al bancii.

×
Subiecte în articol: economic