x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Replica - RNP nu este regie de protocol

Replica - RNP nu este regie de protocol

02 Sep 2004   •   00:00

In legatura cu unele afirmatii facute recent in unele mijloace media de unii politicieni privind modul in care sunt gospodarite padurile statului de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, spre informarea corecta a opiniei publice, RNP precizeaza ca Regia nu este in nici un caz "o regie de protocol".

RNP este un agent economic care, prin structurile sale teritoriale si prin salariatii sai, se straduieste sa-si indeplineasca menirea si misiunea pentru care a fost infiintata prin legislatia silvica, respectiv aceea de a asigura gestionarea durabila a padurilor care i-au fost incredintate de proprietari.

In ultimii ani, RNP-Romsilva a pornit la construirea unui parteneriat real, deschis si reciproc avantajos, cu noii proprietari aparuti in baza aplicarii legislatiei de retrocedare a terenurilor forestiere.

Asa se explica faptul ca, in acest moment, pe langa cele 4,4 milioane ha de paduri proprietate a statului, regia administreaza peste 700.000 ha apartinand unitatilor administrativ-teritoriale, obstilor, coposesoratelor sau unor persoane fizice.

×
Subiecte în articol: economic