x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Restructurarea Poştei începe cu noi concedieri. Află câţi oameni sunt afectaţi.

Restructurarea Poştei începe cu noi concedieri. Află câţi oameni sunt afectaţi.

de Daniel Ionaşcu    |    27 Mai 2011   •   15:22
Restructurarea Poştei începe cu noi concedieri. Află câţi oameni sunt afectaţi.

Un numar de 2.000 de angajati ai Postei Romane, reprezentand 6% din personalul Postei Romane, vor fi afectati de restructurarea companiei, a declarat Daniel Neagoe, directorul societatii de stat.

“Aprobata de Consiliul de Administratie (CA) si actionari, noua organigrama are ca obiectiv flexibilizarea si fluidizarea activitatii Postei. Prin reducerea numarului de sucursale specializate, vor disparea mai multe posturi de conducere, respectiv unii directori vor deveni sefi de compartiment. De asemenea, prin alte masuri de restructurare operationala, circa 1.500 de subunitati postale vor fi inchise, din cele aproape 7.100', a spus Neagoe, citat de Mediafax.

Posta se pregateste sI de liberalizarea pietei de servicii postale, care va incepe din 2013.
In privinta comisionului incasat pentru distribuirea pensiilor, seful CNPR a afirmat ca va solicita autoritatilor majorarea acestuia de la 1% la 1,1%.
“Aproape 40% din veniturile Postei provin din acest comision, dar 1% este insuficient pentru acoperirea tuturor cheltuielilor generate de distribuirea pensiilor, inclusiv comisioanele bancare, care, lunar, ating aproape 10 milioane de lei. In 2008, comisionul incasat se ridica la 1,3%', a spus el.

Posta Romana are 7.100 de oficii postale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse intr-o retea virtuala privata (VPN). Compania are 34.200 de salariati iar 11.000 din ei sunt factori.

×
Subiecte în articol: poşta romănă concedieri restructurare