x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Retehnologizare Portile de Fier I - Ministrul Basescu nu s-a opus

Retehnologizare Portile de Fier I - Ministrul Basescu nu s-a opus

de Eliza Popa    |    28 Feb 2007   •   00:00

Guvernul a raspuns, ieri, prin Biroul de presa, acuzatiilor conform carora premierul Tariceanu, pe vremea cand gestiona portofoliul Industriilor, ar fi introdus asa-zisii "baieti destepti" in piata energiei.

"Incheierea contractului pentru retehnologizarea hidrocentralei Portile de Fier I s-a facut cu respectarea prevederilor legale in vigoare si in conditii avantajoase pentru statul roman", se arata in documentul citat. Conform comunicatului, "contractul a fost incheiat in conditii avantajoase pentru statul roman: finantarea era asigurata integral de catre Sulzer Hydro/ABB, plata facandu-se prin livrarea de energie electrica obtinuta ca surplus prin suplimentarea puterii instalate a agregatelor, ca urmare a retehnologizarii". Alaturi de Sulzer, in executia contractului au mai fost implicate firmele romanesti UCM Resita, Hidroconstructia si Electromontaj.

In final, Biroul de presa precizeaza ca "decizia incredintarii contractului a fost luata de catre Guvern, in ansamblul sau" si ca nici unul dintre membrii Cabinetului prezent la sedinta de Guvern nu a fost impotriva acestei decizii. Deci nici fostul ministru al Transporturilor, Traian Basescu...

×
Subiecte în articol: economic