x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reuters: Guvernul a făcut puţine pentru a-i linişti pe demonstranţii de la Bucureşti

Reuters: Guvernul a făcut puţine pentru a-i linişti pe demonstranţii de la Bucureşti

de Vali Blanaru    |    15 Ian 2012   •   22:15

Protestatarii romani s-au ciocnit duminica cu politia in Bucuresti si au sustinut demonstratii in alte orase mari ale tarii, desi Guvernul a luat decizia de a retrage nepopulara lege de reformare a sistemului sanitar, comeneteaza Reuters. Miscarile de protest au debutat marti in scopul sustinerii unui secretar de stat din Ministerul Sanatatii care si-a dat demisia dupa ce a criticat un proiect de lege ar fi deschis sistemul de stanatate de stat catre firmele private. Guvernul a retras legea vinerea trecuta, dar a facut putine pentru a-i linisti pe demonstranti care au revenit pe strazi pentru a-si exprima mania generalizata impotriva Guvernului care a impus, in ultimii doi ani masuri severe de austeritate.

Duminica seara, demonstrantii au aruncat cu pietre in politisti care au tras gaze lacrimogene, la randul sau in multime. Cosurile de gunoi au fost incendiate in apropierea Universitatii din Bucuresti, in centrul Capitalei. Ca urmare a faptului ca politia a incercat sa ii imprastie pe protestatari, confruntarea s-a mutat in Piata Unirii, mai comenteaza Reuters.

Protestatarii au inceput sa se adune duminica dupa-amiaza numarul acestora crescand pana la 800 de persoane spre seara iar mai multe sute de studenti erau asteptati sa se alature protestelor. Demonstrantii cerut demisia presedintelui Traian Basescu si a guvernului condus de premierul Emil Boc. Sute de persoane au protestat in Cluj, Timisoara sI Iasi.

×