x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Revelion pentru toate buzunarele

Revelion pentru toate buzunarele

22 Oct 2004   •   00:00

ECONOMIC

Agentiile prezente la Targul International de Turism au pregatit vacante de Revelion in tara si strainatate, la preturi asemanatoare cu cele de anul trecut. Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, iar operatorii de turism s-au grabit sa le ofere romanilor vacante variate, in tara si in diverse colturi ale lumii. Cea de-a 12-a editie a Targului International de Turism, deschisa ieri la Romexpo, este locul unde romanii isi pot face planurile pentru o vacanta de iarna reusita.
IOHANNA ONACA PURDEA

Click pentru a mari imaginea
DISTRACTIE. Vacanta de Anul Nou este un bun prilej pentru a petrece cateva ore pe partia de schi
Turistii care vor sa intampine Anul Nou pe plaiurile romanesti pot opta pentru Valea Prahovei, Bucovina, Tusnad, Durau, statiunile balneare sau Tara Maramuresului. Statiunile de pe Valea Prahovei sunt si in acest an pregatite sa isi intampine oaspetii, preturile pentru un Revelion petrecut aici osciland intre 100 si 600 de euro, in functie de categoria hotelului, de durata sejurului si de serviciile oferite.

PE VALEA PRAHOVEI. Pentru un sejur la Sinaia, cu cinci nopti de cazare la o vila de doua stele, turistul trebuie sa scoata din buzunar intre 100 si 165 de euro, tariful incluzand comisionul si TVA aferenta agentiei. Cei care vor sa petreaca Revelionul la un hotel de patru stele in aceeasi statiune vor plati in jur de 380 de euro (circa 15,5 milioane de lei), bani pentru care vor beneficia de cinci nopti de cazare, mic dejun si masa festiva de Anul Nou.

Turistii care aleg Predealul trebuie sa pregateasca 280 de euro de persoana pentru un sejur de patru nopti la o vila de trei stele (in jur de 11,4 milioane de lei), cu masa festiva si bonuri valorice in valoare de 60 de euro. Intampinarea Anului Nou la pensiune este mai ieftina si ofera turistului posibilitatea de a se simti mai aproape de natura. De exemplu, pentru cinci nopti de cazare la o pensiune de doua stele din Busteni va trebui sa platiti 160 de euro de persoana (circa 6,5 milioane de lei).

REFACERE. Cei care vor sa scape de zarva orasului sau chiar a statiunilor mai aglomerate pot alege un Revelion in statiunile balneoclimaterice. La baile Felix, cinci nopti de cazare costa intre 3,8 milioane de lei, la un hotel de o stea, si 11 milioane de lei la un hotel de patru stele. In statiunea Herculane, pentru trei nopti la un hotel de doua stele veti scoate din buzunar pana la 5 milioane de lei. Linistea statiunii Vatra Dornei imbie multi turisti la o vacanta de refacere la aer curat. Un sejur de cinci zile, cu cazare la vila de doua stele, costa 6,4 milioane de lei, cu servicii de masa, cina festiva de Revelion si masa festiva de Carnaval. Operatorii de turism au pregatit vacante si in statiunea Tusnad, unde o minivacanta de cinci zile, la un hotel de doua stele, costa 6,8 milioane de lei, cu pensiune completa si doua mese festive.

CU ARTIFICIILE IN EUROPA. In aceasta iarna romanii pot alege orice loc din Europa, dar si din orice colt al lumii pentru a petrece sarbatorile de iarna. Revelionul la Viena pare a fi atractia iernii. Un sejur de sapte zile "in ritmuri vieneze" costa in jur de 11 milioane de lei de persoana, in pret fiind inclus transportul cu autocarul, cazare cinci nopti si mic dejun. Intampinarea Anului Nou la Paris este poate visul multor romani. O excursie in "orasul luminilor" costa 295 de euro, cu noua nopti de cazare si turul oraselor Budapesta, Viena, Paris si Strasbourg. Ofertele pentru Anul Nou in Grecia sunt parca mai atragatoare decat sejururile din Romania. Revelionul la poalele Olimpului, cu patru nopti de cazare in Olympic Beach, mic dejun si cina festiva costa in jur de 8 milioane de lei de persoana.

ANUL NOU IN MARAMURES

Turistii indragostiti de obiceiurile populare, care vor sa petreaca Noul An intr-o atmosfera specific romaneasca, cu bucate si cantece traditionale, pot alege un sejur in Maramures. In apropierea minunatei Manastiri "Barsana", pe Valea Izei sau la Ieud, va puteti caza la pensiunile din reteaua Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural. Pretul mediu al unui sejur de sase zile este de 160 de euro de persoana (circa 6,5 milioane de lei), tarif care cuprinde cazarea, masa, cina de Revelion si o excursie cu sania trasa de cai.

UN TARG REUSIT

"Editia din acest an a Targului International de Turism este mult mai buna si mai interesanta, pentru ca sunt mai multe participari din tara si din strainatate, firme de specialitate care au ce sa prezinte", a declarat Nicu Radulescu, presedintele Autoritatii Nationale de Turism (ANT), prezent la deschiderea targului. El a spus ca acest an a fost unul de succes pentru turismul romanesc.
Referitor la tarifele excursiilor din aceasta iarna, presedintele Autoritatii Nationale de Turism a apreciat ca acestea sunt, in mare parte, similare cu cele de anul trecut.
×
Subiecte în articol: economic milioane cazare turism stele nopti