x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România nu se va întoarce în re­ce­siu­ne, indiferent de ce se va în­tâmpla cu Grecia.

România nu se va întoarce în re­ce­siu­ne, indiferent de ce se va în­tâmpla cu Grecia.

de Daniel Ionaşcu    |    05 Iun 2011   •   21:00

Romania nu se va intoarce in re­ce­siu­ne, indiferent de ce se va in­tampla cu Grecia, a declarat Peter Sanfey, economist-sef la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD). El a mai spus ca bancile elene vor continua sa sprijine subsidiarele locale.

Intrarea in incapacitate de pla­ta a Greciei este o posibilitate din ce in ce mai vehiculata pe pietele internationale in ultima perioada, in conditiile in care sta­tul are o datorie de 150% din PIB (327 mi­liarde de euro) si are pro­bleme cu reducerea de­fi­citului bugetar. "Nu vedem proba­bi­la o in­toar­cere in te­ritoriu nega­tiv a eco­no­miei Ro­ma­niei, indife­rent de cum va evo­lua situatia din Grecia. Ne as­tep­tam, in schimb, la o crestere mo­des­ta a PIB in 2011, ur­mata de un avans mai robust in anii care ur­meaza", a declarat Sanfey. BERD crede ca economia Ro­maniei va creste in acest an cu 1,8%, mai mult chiar decat scena­riul elaborat de FMI si care vede o crestere de doar 1,5%. Agentia de rating Moody’s spune ca ban­ci­le grecesti ar putea vinde subsi­diarele locale in cazul in care s-ar confrunta cu o criza din cauza statului grec.

×