x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România, pe locul 51 în topul celor mai competitive state ale lumii

România, pe locul 51 în topul celor mai competitive state ale lumii

09 Oct 2019   •   12:47
România, pe locul 51 în topul celor mai competitive state ale lumii

România ocupă locul 51, în creştere cu o poziţie comparativ cu 2018, în topul celor mai competitive 141 de state ale lumii. În fruntea clasamentului, Singapore a devansat SUA, potrivit unui raport al Forumului Economic Mondial (WEF).

România are 64,4 puncte din 100, în creştere cu 0,9 puncte față de anul trecut. Dintre  statele din zonă, înaintea țării noastre se află  Cehia (32), Polonia (37), Slovacia (42), Rusia (43), Ungaria (47) şi Bulgaria (49). România devansează Grecia (59 puncte), Turcia (61), Serbia (72) şi Republica Moldova (86).

Războaiele comerciale demarate de preşedintele Donald Trump au făcut ca SUA să piardă poziţia de campion al lumii în privința competitivității. Cu un scor de 83,7 puncte, SUA se situează pe poziţia a doua, fiind devansată de Singapore, care a obţinut un scor de 84,8 puncte. Hong Kong a urcat patru poziţii şi se situează pe locul al treilea cu un scor de 83,1 puncte. WEF subliniază însă că datele pentru raportul din acest an au fost strânse înainte de protestele care destabilizează de mai multe săptămâni fosta colonie britanică.

Urmează în ordine, Olanda, Elveţia, Japonia, Germania, Suedia, Marea Britanie şi Danemarca. La polul opus, pe ultimele locuri ale clasamentului se situează  Congo, Yemen şi Ciad.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: competitivitate