x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România poate atrage fonduri europene la începutul exercițiului financiar următor

România poate atrage fonduri europene la începutul exercițiului financiar următor

22 Mai 2020   •   14:05
România poate atrage fonduri europene la începutul exercițiului financiar următor
Sursa foto: Joachim Wendler/Getty Images/Hemera

România poate atrage fonduri europene la începutul exercițiului financiar următor. Valoarea totală a banilor alocați de Comisia Europeană țării noastre se ridică la peste 30 de miliarde de euro. 

Executivul a aprobat trei iniţiative legislative propuse de Ministerul Fondurilor Europene, care înseamnă un total de 335 de milioane de euro pentru ajutorarea persoanelor defavorizate şi pentru pregătirea următorului exerciţiu financiar de şapte ani, se arată în comunicatul Ministerului Fondurilor Europene (MFE)

"Ordonanţele adoptate în Guvern fac referire la: asigurarea unui stimulent financiar pentru 38.000 de asistenţi sociali, aşa cum primesc deja cadrele medicale implicate în lupta împotriva coronavirus, acordarea de pachete alimentare şi de igienă pentru 1.188.000 de români aflaţi în situaţii defavorizate sau în risc de sărăcie, precum şi, în premieră absolută, asigurarea cadrului legislativ pentru pregătirea portofoliului de proiecte pentru următoarea perioadă de programare 2021-2027", se arată în document.

Ordonanţa prevede acordarea, de la 15 iunie, a 1.188.000 de pachete cu hrană şi produse de igienă, fiind incluse și persoanele din așezările informale.

Distribuţia acestor produse se face prin Instituţia Prefectului cu ajutorul reprezentanţilor unităţilor administrativ teritoriale.

"Cele 225 de milioane de euro alocate cumpărării pachetelor reprezintă totodată un sprijin pentru producătorii români, de la care se vor achiziţiona 35,6 de tone de făină, 28,5 tone de mălai, 10,7 tone de conserve de vită, 6,2 tone de conserve de porc etc. În total, fiecare pachet alimentar conţine 38 de produse şi cel de igienă, alte 6", potrivit comunicatului.

Angajații din centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice, copii şi pentru alte categorii vulnerabile, izolaţi preventiv la locul de muncă pe perioada stării de urgenţă, respectiv cei 38.000 de asistenți sociali, vor primi 1.150 de lei brut, o singură dată, din fondul de salarii. Aceștia vor fi apoi decontați din fondurile europene, prin Programul Operaţional Capital Uman, din care au fost alocate 10 milioane de euro.
 


 

×
Subiecte în articol: fonduri europene