x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România, printre statele UE cu cele mai mari vânzări de pesticide

România, printre statele UE cu cele mai mari vânzări de pesticide

03 Iun 2020   •   11:26
România, printre statele UE cu cele mai mari vânzări de pesticide

România se afla pe locul șase în Uniunea Europeană la vânzările de pesticide, în anul 2018, după Franța, Spania, Italia, Germania și Polonia, potrivit datelor Eurostat. 

Vânzările de pesticide în UE s-au ridicat la 360 milioane de kilograme anual, în perioada 2011-2018..

Franţa, Spania, Italia şi Germania sunt responsabile pentru două treimi din vânzările anuale de pesticide în UE, în topul clasamentului aflându-se Franţa, cu peste 80 de milioane de kilograme, în 2018.

În România vânzările de pesticide s-au situat la circa 11 milioane de kilograme, în 2018.

În funcție de categoria de pesticide vândute, cele mai mari vânzări au fost înregistrate la fungicide şi bactericide (45%), ierbicide (32%), insecticide şi acaricide (11%).

Cele mai mari creşteri ale vânzărilor de pesticide a fost înregistrate în Cipru (94%), Austria (53%), Franţa (39%) şi Slovacia (38%).

Cele mai mari scăderi ale vânzărilor de pesticide au fost înregistrate în Portugalia (- 43%), Irlanda ( - 28%) şi Cehia (- 27%). Alte state care au înregistrat scăderi ale vânzărilor de pesticide sunt Italia, Olanda, Belgia şi România.

Franţa, Spania, Italia şi Germania sunt principalii producători agricoli din UE, reprezentând 51% din suprafaţa totală utilizată în agricultură şi 49% din terenul arabil. 

×
Subiecte în articol: pesticide ue agricultura