x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România şi Ungaria, pieţele cele mai afectate de criza financiară

România şi Ungaria, pieţele cele mai afectate de criza financiară

de Corina Andriuta    |    08 Iul 2010   •   00:00

World Economic Outlook (Perspectivele Economiei Mondiale), un raport al FMI, arată că pieţele acţiunilor din Europa emergentă precum şi cele din România şi Ungaria sunt cele mai afectate de criza economică care a lovit Europa. Raportul este realizat la nivel mondial, titrează rb.ru.



Conform organismului mondial, în 2010 creşterea economică este estimată la nivel mondial la 4,5%, faţă de 4.1% - prognoza iniţială din aprilie. FMI arată că reducerea apetitului de risc al investitorilor a afectat pieţele emergente şi a dus la înăsprirea condiţiilor financiare. În ultimile luni chiar şi emisiunile de obligaţiuni suverane şi de bonduri corporatiste de pe pieţele emergente au avut evoluţii oscilatorii, negative chiar. FMI arată că sunt şi regiuni unde aceste lucruri au fost mai puţin pregnante şi spune că tendinţa poate să fie una temporară. Astfel, emisiunile din Asia nu au înregistrat scăderi importante.

Efectele crizei economice s-au simţit, spune FMI când vorbeşte despre Europa, în marea parte a pieţelor de acţiuni din Europa emergentă. Pieţele din România şi Ungaria, ca şi cele din Europa emergentă - unde sunt cele mai mari legături directe, au fost cele mai afectate de această criză. FMI atrage atenţia băncilor din Europa Occidentală că, din această cauză, sunt cele mai expuse la riscurile generate de această criză. Mai mult, în raport se vorbeşte despre o nouă criză pe pieţele emergente în condiţiile în care restrângerea finanţării va duce la decizia băncilor europene de a-şi retrage pompările financiare transfrontaliere.

×
Subiecte în articol: observator