x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România vrea să intre în grupul ţărilor dezvoltate

România vrea să intre în grupul ţărilor dezvoltate

de Daniela Ivan    |    19 Mai 2017   •   16:42
România vrea să intre în grupul ţărilor dezvoltate
Sursa foto: DIANA OROS

Ţara noastră este pregătită să demareze cât mai curând negocierile de aderare la OCDE, ca o reconfirmare a progresului economic și a nivelului de dezvoltare atins, a declarat premierul Sorin Grindeanu. Acesta a amintit că pentru îndeplinirea acestui obiectiv este nevoie și de sprijinul partenerilor externi.

"Suntem conștienți de dificultatea procesului și suntem dispuși să facem tot ce putem, tot ceea ce depinde de noi în acest sens", a declarat premierul. Acesta a amintit că România se află într-un moment economic deosebit de favorabil, marcat de o creștere economică, potrivit Eurostat, de 5,6%, şi de o accelerare a investiţiilor străine cu aproape 23%, față de perioada corespunzătoare a anului trecut. Premierul a adăugat că această performanță nu înseamnă relaxare, ci susținerea ritmului de creștere la un mod sustenabil și responsabil.

Standardele şi bunele practici stabilite la nivelul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) au reprezentat pentru Banca Naţională un important etalon faţă de care instituţia s-a raportat şi se raportează permanent, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la conferinţa "România și OCDE — Perspective actuale și viitoare".

 

"Noi ne-am exprimat în mod oficial disponibilitatea participării la comitete şi grupuri de lucru specifice domeniului financiar-bancar din OECD, ne-am implicat sistematic în formularea de comentarii şi propuneri pe marginea unor documente şi studii elaborate de OCDE ", a afirmat Mugur Isărescu

×
Subiecte în articol: ocde