x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii aruncă un miliard de euro pe fereastră.

Românii aruncă un miliard de euro pe fereastră.

de Daniela Ivan    |    31 Mai 2011   •   13:17

Familiile care nu au ferestre termopan trebuie sa stie ca arunca anual peste 900 de lei ca urmare a pierderilor din ferestrele clasice. In Romania exista 5 milioane de apartamente care nu sunt dotate cu ferestre termoizolante, potrivit unui studiu al Saint-Gobain Glass. Asta inseamna ca per total romanii acre nu si-au pus termopane risipesc un miliard de euro, anual.

Potrivit studiului citat, in cazul unui apartament cu o suprafata de circa 80 de metri patrati, utilizarea ferestrelor termoizolante poate reduce consumul de energie termica si electrica necesar asigurarii confortului termic cu aproximativ 25% fata de ferestrele clasice, fapt care genereaza economii anuale de circa 900 de lei la plata utilitatilor.

Astfel, la nivelul celor cinci milioane de apartamente fara ferestre termoizolante economiile ar totaliza peste un miliard de euro intr-un an. Economiile sunt calculate la reducerea consumului de energie termica necesar incalzirii apartamentului pe timp de iarna si respectiv reducerea consumului de energie electrica aferent conditionarii aerului pe timp de vara, pentru a asigura confortul termic de 21 de grade Celsius pe tot parcursul anului.

×