x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii cheltuiesc mai mult în vacanţă peste hotare

Românii cheltuiesc mai mult în vacanţă peste hotare

de Elena Stan    |    04 Iul 2012   •   15:33

Romanii isi propun sa cheltuiasca in concediile in strainatate in jur de 400 de euro, insa in realitate ajung sa cheltuiasca mai mult.

"Suma medie pe care un turist roman doreste sa o cheltuiasca intr-un concediu petrecut in tara este de 140 euro/persoana, in timp ce pentru un concediu petrecut in strainatate romanii sunt dispusi sa plateasca 410 euro/persoana", conform unei analize a echipei BCR Cercetare. Faptul ca "socoteala d-acasa nu se potriveste cu cea din targ", reiese din declaratia ministrului maltez al Turismului, care sustine ca un roman cheltuieste, in medie, 850 de euro de persoana pe parcursul vacantelor petrecute in Malta.

"Cei mai multi turisti isi petrec vacantele in Malta in perioada iunie ­ octombrie, insa este o destinatie turistica deschisa si vizitata pe intreg parcursul anului. Turistii romani cheltuiesc, in medie, 1,24 miliarde euro aici. Datele noastre arata ca romanii cheltuiesc in jur de 850 euro per capita in Malta", a afirmat Mario De Marco, ministrul Turismului, Culturii si Mediului din Malta, potrivit Agerpres.

×