x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii se bat pentru joburile de șofer, contabil și inginer

Românii se bat pentru joburile de șofer, contabil și inginer

de Giulia Anghel    |    05 Mar 2019   •   11:40
Românii se bat pentru joburile de șofer, contabil și inginer

Încă de la începutul anului 2019, tot mai mulți români și-au manifestat dorința de a-și schimba serviciul. Ei preferă să lucreze în bănci ori în companiile din energie, tutun și IT. Cele mai căutate joburi sunt astăzi cele de șofer, contabil și inginer. În plină criză de forță de muncă aceste posturi stârnesc interesul candidaților, iar cererea depășește cu mult oferta.

Pentru locurile de muncă din transporturi au aplicat în februarie 23.000 de persoane, în domeniul financiar-contabil au fost peste 25.000 de candidați, iar în inginerie s-au înregistrat 16.000 de căutări, potrivit site-ului bestjobs.eu. Vânzările, resursele umane și marketingul au fost și ele la mare căutare în a doua lună a anului, cu peste 30.000 de CV-uri trimise.

Companiile din energie, tutun și tehnologia informației s-au aflat în topul preferințelor românilor. Cei mai mulți candidați au fost la ENEL, unde și-au depus CV-urile 2.346 de persoane, JT Internațional, cu 2.337 de aplicări, Oracle România, care a înregistrat 2.160 de dosare, pentru Kaufland au optat 2.012 de persoane, Alpha Bank a avut 1.669 de aplicări, Deichmann a adunat 1.638 de CV-uri, iar pentru Rompetrol au optat 1.667 de persoane. În Banca Transilvania și-au dorit să lucreze 1.638 de candidați, la Pepco Retail au fost 1.557 de candidaturi , iar la British American Tobacco au aplicat 1.537 de persoane.

Cei mai mulți dintre acești angajatori au înregistrat și candidaturi spontane pe pagina lor de profil de pe site-ul bestjobs.eu, din partea persoanelor care și-au dorit să lucreze în cadrul companiei, deși la momentul respectiv societatea nu avea o poziție potrivită pentru profilul candidatului.

Cei mai buni angajatori au fost considerați Oracle, cu 155 de aplicări spontane, Nestle, cu 144 de CV-uri depuse, BAT, cu 124 de candidaturi, OMV și JTI, cu câte 166 de aplicări spontane fiecare, Coca-Cola și Unilever, cu câte 112 CV-uri fiecare, Alka, cu 103 candidaturi, Kaufland, cu 102, și Sodexo, cu 101 de aplicări spontane.

Banca Transilvania și Alpha Bank au fost cele mai căutate, la concurență cu Oracle, Pepco, JTI și Rompetrol.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: locuri de munca