x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie RomTelecom creste, Cosmorom se scufunda

RomTelecom creste, Cosmorom se scufunda

28 Aug 2004   •   00:00

RomTelecom a incheiat primele sase luni cu venituri operationale de 400,8 milioane euro, in crestere cu 2,8% comparativ cu aceeasi perioada din 2003. Potrivit unui comunicat al grupului elen OTE, care detine 54,01% din actiuni, profitul net al operatorului national de telefonie a atins 19,4 milioane euro, in scadere comparativ cu intervalul corespunzator anului trecut, cand s-a situat la 26,6 milioane euro.

CASTIG. Potrivit raportului OTE, RomTelecom a recastigat o cota de piata semnificativa la nivelul traficului intern si international la convorbirile mobile, comparativ cu pierderile inregistrate anul trecut ca rezultat al liberalizarii pietei. Numarul liniilor de telefonie fixa operate de RomTelecom a crescut cu 1,5%, la un total de peste 4,33 milioane. Pe de alta parte, veniturile Cosmorom, divizia de telefonie mobila, au totalizat, in al doilea trimestru, 2 milioane euro, in timp ce pierderea neta a crescut la 3,5 milioane euro. "Cosmorom inregistreaza dificultati financiare si a intarziat platile catre principalul sau furnizor de echipamente", se arata intr-un comunicat al grupului elen. Datoriile revendicate de compania elena Intracom, furnizorul de echipamente al Cosmorom, depasesc 100 milioane dolari, la care se adauga dobanzi si penalitati.

VANZARE SAU INCHIDERE. Optiunile privind viitorul operatorului, mentionate in raportul intocmit de banca americana de investitii Citigroup, inaintat Guvernului Romaniei si OTE, merg de la inchidere pana la vanzare. Documentul, care include si varianta relansarii activitatii Cosmorom, fie cu sustinere din partea RomTelecom, fie in parteneriat, prezinta fiecare optiune cu avantajele si dezavantajele pe care le implica.

×
Subiecte în articol: economic