x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Rovana Plumb: Ministerul Fondurilor Europene va lansa o axă de finanţare dedicată special Văii Jiului

Rovana Plumb: Ministerul Fondurilor Europene va lansa o axă de finanţare dedicată special Văii Jiului

13 Sep 2018   •   19:02
Rovana Plumb: Ministerul Fondurilor Europene va lansa o axă de finanţare dedicată special Văii Jiului

Ministerul Fondurilor Europene va lansa, până la sfârşitul lunii septembrie, o axă de finanţare dedicată special Văii Jiului prin care se vor dezvolta competenţele antreprenoriale din zonă, a anunţat joi, la Petroşani, ministrul Rovana Plumb.

În cadrul acestui proiect, o sută de persoane vor dobândi competenţele necesare pentru dezvoltarea unor afaceri, cele mai bune 25 de planuri de afaceri urmând să beneficieze de o finanţare nerambursabilă de 40.000 de euro, fiecare.

"Până la sfârşitul acestei luni Ministerul Fondurilor Europene va lansa o axă de finanţare dedicată special Văii Jiului, de 1,5 milioane euro, prin care se vor dezvolta atât competenţele profesionale antreprenoriale. Vreau să salut şi iniţiativa domnului rector Radu Sorin Mihai (de la Universitatea Petroşani, n.r.) pentru că a înfiinţat o disciplină opţională în ceea ce priveşte antreprenoriatul. În cadrul acestei linii de finanţare de 1,5 milioane euro vom avea o sută de persoane care vor fi formate pe competenţă antreprenorială şi 25 care vor alese din cele o sută persoane, care vor prezenta cele mai bune planuri de afaceri, vor primi un grant de 40.000 de euro", a spus ministrul Rovana Plumb.

Ministrul Fondurilor Europene a arătat că Guvernul sprijină pe toţi cetăţenii din Valea Jiului în sensul dezvoltării şi creşterii nivelului de trai şi crearea de noi locuri de muncă.

În acest sens au fost identificate mai multe proiecte pentru dezvoltarea Văii Jiului, printre altele acestea referindu-se la infrastructura rutieră, unde se propune modernizarea drumului naţional Câmpu lui Neag-Herculane, modernizarea DN 66 A, dezvoltarea turismului montan şi crearea de parcuri industriale.

Ministrul Fondurilor Europene a mai spus că se află în pregătire un proiect în valoare de 800.000 de euro care vizează realizarea unei strategii coerente şi concrete pentru Valea Jiului.

"Prin serviciul de reforme structurale al Comisiei Europene va fi finanţat un proiect de asistenţă tehnică prin care va fi elaborată o strategie de dezvoltare a Văii Jiului pe termen mediu şi lung care să permită o dezvoltare printr-un program investiţional coerent şi concret", a arătat Rovana Plumb.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a participat joi, la Petroşani, alături de comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, la conferinţa cu tema "Regiunile carbonifere din România în tranziţia energetică", evenimentul fiind organizat de Confederaţia Sindicală "Meridian" şi sindicatele din Valea Jiului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: rovana plumb