x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ryanair ar putea concedia 20% din angajaţii irlandezi

Ryanair ar putea concedia 20% din angajaţii irlandezi

25 Iul 2018   •   13:19
Ryanair ar putea concedia 20% din angajaţii irlandezi

Operatorul aerian irlandez Ryanair a notificat peste 300 de angajaţi - piloţi şi personal navigant - că şi-ar putea pierde locurile de muncă fiindcă în sezonul de iarnă va fi concediată aproximativ 20% din forţa de muncă de la baza sa din Dublin, deoarece recentele greve afectează rezervările. 

 

Recent, Ryanair a avertizat că va anula peste 12% din zboruri din cauza grevei piloţilor, programată în perioada 25-26 iulie. Vor fi afectaţi aproape 50.000 de clienţi care călătoresc din şi spre Spania, Portugalia şi Belgia, urmând să fie anulate zilnic până la 300 de zboruri, conform unui comunicat al operatorului aerian irlandez. În Irlanda, aproximativ un sfert din piloţii Ryanair vor fi în grevă joi. 

Compania a avertizat că ar putea închide câteva rute din capitala Irlandei în urma reducerii numărului de avioane de la baza din Dublin, de la 30 la 24, dar şi alte rute s-ar putea confrunta cu reduceri frecvente deoarece o parte din aeronave vor fi direcţionate spre subsidiara poloneză, Ryanair Sun, care înregistrează o creştere rapidă. Cele şase avioane vor fi trimise în Polonia. 

Compania irlandeză va începe negocierile cu peste 100 de piloţi şi 200 de membri ai personalului navigant din Dublin care au primit înştiinţări privind posibila lor concediere din 28 octombrie. O parte ar putea fi transferaţi în Polonia pentru a minimaliza impactul concedierilor, a explicat Ryanair. De asemenea, compania a făcut un gest neaşteptat, publicând online salariile angajaţilor. Conform documentului, piloţii câştigă între 190.000 şi 220.000 de euro pe an, iar personalul navigant până la 40.000 euro pe an. 

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat, în 4 iulie, o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

În schimb, Ryanair susţine că angajaţii săi beneficiază de unele dintre cele mai bune condiţii din industria aeriană low-cost.Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a avertizat că în perioada verii preţul mediu al biletelor va fi mai redus decât se estima, din cauza concurenţei ridicate, a vremii deosebit de calde din nordul Europei şi a incertitudinilor provocate de o serie de greve. AGERPRES

×