x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Salariaţii de la Mefin Sinaia rămân în şomaj tehnic încă o lună

Salariaţii de la Mefin Sinaia rămân în şomaj tehnic încă o lună

01 Iul 2009   •   00:00

Toţi cei aproximativ 500 de angajaţi ai uzinei de mecanică fină Mefin Sinaia, care în perioada 1 iunie - 1 iulie au fost în şomaj tehnic, vor primi, joi, deciziile de prelungire a perioadei de şomaj tehnic pentru încă 30 de zile, a declarat liderul sindical Gigel Solomon.

Potrivit liderului Alianţei Sindicale Mefin Sinaia, Gigel Solomon, toţi angajaţii Mefin Sinaia au stat acasă în cursul lunii iunie, fiind în şomaj tehnic şi primind în această perioadă 75% din salariu.
Solomon a declarat că muncitorii vor merge joi la serviciu, dar nu pentru a relua lucrul, ci pentru a primi o nouă decizie de suspendare temporară a activităţii.

"Practic, vom fi din nou în şomaj tehnic pentru încă 30 de zile", a spus Solomon.
Acesta a adăugat că numărul angajaţilor de la Mefin Sinaia a început să scadă întrucât după ce a renunţat la măsura concedierii colective, care a provocat proteste de stradă, conducerea Mefin a început să facă concedieri individuale.

"Pe 22 iunie au fost daţi afară, prin desfacerea contractului individual de muncă, 29 de oameni. Conducerea uzinei îşi menţine ideea de a scăpa de muncitori. Nu a reuşit ideea concedierii colective şi acum conducerea face concedieri individuale", a afirmat Gigel Solomon.
Conducerea Mefin Sinaia (MEF) a decis să-i trimită în şomaj tehnic pe toţi cei 508 salariaţi ai firmei, în perioada 2 iunie -1 iulie.

"Consiliul de Administratie şi conducerea executivă a societăţii a luat în această perioadă măsuri drastice de economisire a resurselor societăţii, inclusiv măsuri organizatorice. În acest context, Consiliul de Administratie a hotărât ca în perioada 2 iunie-1 iulie 2009 să declare şomaj tehnic, principalul obiectiv fiind evitarea intrării societăţii în incapacitate de plată", se preciza într-un comunicat al societăţii remis Bursei de Valori.

La 13 mai, conducerea Mefin anunţa că a decis să-i disponibilizeze pe toţi cei 508 salariaţi, însă la 28 mai a revocat această măsură.
La mijlocul lunii mai, aproximativ 300 de salariaţi ai Mefin au organizat un miting de protest în Sinaia faţă de decizia de disponibilizare colectivă. La protestul salariaţilor au fost şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, şi anume primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, şi senatorul PDL Georgică Severin, care şi-au arătat susţinerea faţă de salariaţi.

Mefin Sinaia anunţa, la sfârşitul lunii aprilie, într-un comunicat remis Bursei, că va trece pe pierderi în acest an, estimând un rezultat negativ de 4,95 milioane lei, după câştigul brut de 165.000 din 2008, la venituri în scădere cu 31%, de la 32,3 milioane de lei la 22,2 milioane de lei. Firma estimează cheltuieli de 27,17 milioane lei în acest an, mai mici cu 15% faţă de 2008, când indicatorul a fost de 32,16 milioane lei. Bugetul de venituri şi cheltuieli din acest an a fost aprobat, în 27 aprilie, de acţionari.

Mefin este specializată în proiectarea, producerea şi comercializarea de echipamente de injecţie pentru motoare Diesel, componente şi piese de schimb, piese turnate şi extrudate.
Firma este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are un capital social de 13,2 milioane lei, împărţit în 5,29 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 2,5 lei.
Mefin Sinaia este controlată de DCI Walbridge Partners din Cipru, cu o participaţie de 79,6% din capital, conform celor mai recente raportări.

Mediafax

×
Subiecte în articol: economic milioane sinaia mefin mefin sinaia