x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie SALARII NESIMŢITE - Puşculiţa de stat a familiei Negoiţă

SALARII NESIMŢITE - Puşculiţa de stat a familiei Negoiţă

18 Oct 2008   •   00:00

Carmen Negoiţă, soţia primarului Sectorului 3, Liviu Negoiţă, întregeşte lista bugetarilor cu salarii nesimţite. Negoiţă câştigă lunar 7.850 de euro. 



Carmen Negoiţă, soţia primarului Sectorului 3, Liviu Negoiţă, întregeşte lista bugetarilor cu salarii nesimţite. Negoiţă câştigă lunar 7.850 de euro.  

Salariile de nabab au devenit o obişnuinţă pentru România, mai ales în autorităţile şi agenţiile care ar trebui să apere cetăţeanul sau să asigure un climat propice în economie. Carmen Negoiţă este soţia lui Liviu Negoiţă, primarul PD-L al Sectorului 3 din Bucureşti.

"Cu câteva luni înainte de a deveni doamna liderului PD (acum PD-L), în baza algoritmului politic, imediat după ce ţara s-a transformat din roşie în portocalie, dar năravurile au rămas, Carmen a fost numită vicepreşedinte la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM)", scrie Andrei Bădin pe www.badin.ro.

Doamna Negoiţă a câştigat anul trecut 343.086 lei din funcţia de comisar la Comisia Naţională a Valorilor Mobi­liare (CNVM). Potrivit declaraţiei de avere depusă la data de 19 iulie de Liviu Negoiţă, soţia primarului primeşte lunar 28.590 de lei, care la cursul Băncii Naţionale a României (BNR) înseamnă 7.850 de euro lunar. Salariul vicepreşedintelui CNVM este de aproape şase ori mai mare decât al soţului ei.

De altfel, cei doi au reuşit să strângă împreună o avere frumuşică: două terenuri intravilan, de 1.000 mp respectiv 2.000 mp, în Baloteşti şi unul de 1.143 mp în Câmpina. Cei doi deţin un apartament în centrul Bucureştilor şi o casă de vacanţă la Baloteşti.

Doamna Negoiţă mai are depozite bancare în valoare to­tală de 32.000 de lei, un card cu 80.000 de lei şi a încasat ve­nituri de 95.300 de lei din închirierea a două apartamente.

×
Subiecte în articol: economic negoiţă