x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Satul Francez, se vinde la TV

Satul Francez, se vinde la TV

04 Iun 2004   •   00:00

Situat langa Lacul Herastrau, la zece minute de aeroport si de centru, intr-o zona verde, World Trade Village, un cartier de vis din Bucuresti se pregateste de vanzare. Licitatia realizata de AVAS va fi televizata, se va desfasura in prima parte a lunii iulie si va include vanzarea ansamblului si terenul aferent.

CATALIN BUDESCU

Una dintre zonele rezidentiale cele mai cautate din Bucuresti, World Trade Village, cunoscut si sub numele de Satul Francez, va fi scos la licitatie in luna iulie de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) fosta Autoritate pentru Valorificarea Activelor Bancare. Pana la licitatia propriu-zisa, World Trade Center, societatea care detine Satul Francez asteapta Hotararea Consiliului General al Muncipiului Bucuresti pentru a putea cumpara terenul pe care sunt amplasate vilele, astfel incat acestea sa fie valorificate impreuna cu terenul aferent.

Raport pana pe 10 iunie

Evaluarea intregului ansamblu de constructii mai precis circa 140 de locuinte formate din vile individuale si apartamente rezidentiale a fost incredintata firmei Darian Rom Suisse SRL. AVAS a comandat acestei societati realizarea raportului de evaluare a activelor din Satul Francez - termenul final fiind de 10 iunie 2004. Fosta Autoritate pentru Valorificarea Activelor Bancare s-a hotarat sa vanda acest complex rezidential pentru a recupera o parte din datoria complexului World Trade Center catre Ministerul Finantelor. Valoarea neoficiala de la care va incepe licitatia, conform unor surse de pe piata imobiliara, va fi de cel putin 15 milioane de dolari.

Oaza Bucurestiului

Satul Francez are o suprafata de 6 hectare pe care sunt construite un numar de 140 de locuinte. Fiecare locuinta poate fi oferita spre inchiriere mobilata sau nemobilata, la cererea clientilor. Toate unitatile locative sunt prevazute cu instalatii de aer conditionat, incalzire controlata si sistem de filtrare a apelor. Baile si bucatariile sunt complet echipate si utilate cu aparate electrocasnice de cea mai buna calitate, asigurandu-se inlocuirea in caz de deteriorare.

Securitatea in regim permanent previne accesul nonrezidentilor in incinta satului, iar administratia se ocupa de intretinerea spatiilor verzi si a strazilor. Clubul si centrul de sanatate situate in interiorul satului ofera clientilor o gama larga de modalitati de recreere si de petrecere a timpului liber. Terenuri de tenis acoperite sau in aer liber, terenul de squash, piscina acoperita, bar, sali de biliard, gimnastica, sauna, jacuzzi si restaurant sunt cateva dintre modalitatile de relaxare oferite celor care locuiesc in aceasta locatie. Preturile de inchiriere a vilelor sau apartamentelor variaza intre 2.000 de euro si 3.500 de euro pe luna, fara TVA, in functie de tipul si de suprafata locuintei.

Cine este evaluatorul

Darian Rom Suisse SRL este o firma mixta romano-elvetiana infiintata in anul 1990. In perioada 1990-1993 firma s-a orientat spre consultanta in implementarea de sisteme informatice de gestiune economica, iar din 1993 s-a focalizat pe activitatea de evaluare si consultanta in domeniul economic, management si consultanta financiara. Societatea este membru asociat la ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania). "Din pacate nu pot sa va ofer date despre evaluarea efectuata de compania noastra pentru ca intre noi si AVAB, AVAS acum exista un contract de confidentialitate. Firma noastra va prezenta in termenul stabilit, de 10 iunie, raportul de evaluare cerut", ne-a declarat directorul companiei, Adrian Crivii.

World Trade Center nu se mai vinde

Intregul ansamblu World Trade Center( WTC) costa putin peste 60 milioane de dolari, dar nu se va mai pune in discutie cel putin pentru moment vanzarea acestuia. WTC a devenit profitabil, iar in ultimii doi ani a putut sa-si achite singur datoriile. "World Trade Center continua sa fie o societate viabila, cu o rata a profitului de 34%. Anul trecut din activitatea de exploatare, compania a realizat un profit de 5,3 milioane de euro, iar in primele patru luni ale anului 2004 profitul depaseste 1,5 milioane euro" a specificat Mircea Ursache, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.
×