x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Scad preturile apartamentelor

Scad preturile apartamentelor

de Daniela Ivan    |    11 Iul 2005   •   00:00
Scad preturile apartamentelor

Pretul apartamentelor din Bucuresti a inceput sa scada, ajungand cu 10% mai mic decat in ianuarie. Tendinta se va mentine si in a doua parte a anului, cand sunt asteptate scaderi si mai pronuntate.

Proprietarii de apartamente din blocurile bucurestene trebuie sa lase la pret daca vor sa-si vanda locuinta. "In ultimele doua-trei luni a existat o greva a cumparatorilor cauzata de preturile exagerate ale locuintelor", spune Liviu Ureche, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI). El explica faptul ca oferta pe segmentul locuintelor de bloc depaseste cererea. Analistii imobiliari sustin ca exista din ce in ce mai putini oameni interesati de apartamente in blocuri, cererea scazand cu 40% fata de inceputul anului.

PRETURI. Preturile au inceput sa scada de la inceputul lunii mai si de atunci pana acum au pierdut 10%-15%, spune presedintele ARAI. Spre exemplu, un apartament cu doua camere in Titan, care in ianuarie-martie se cumpara cu 39.000-40.000 de euro, acum nu poate fi vandut cu mai mult de 35.000 de euro. "Ne asteptam ca in a doua parte a anului preturile sa scada mai mult decat pana acum", opineaza Mihaela Oroian, director la Neocasa. Daca aceste previziuni se vor adeveri, apartamentul de doua camere din Titan, care se putea cumpara in ianuarie cu 40.000 de euro, iar in iunie cu 35.000 de euro, ar putea ajunge la 30.000-31.000 de euro la finele anului.

×
Subiecte în articol: economic