x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Scandal - ANRC sub atac

Scandal - ANRC sub atac

de Cristian Ionita    |    15 Dec 2006   •   00:00

Un nou episod al scandalului tarifelor de interconectare s-a consumat ieri printr-un atac dur al deputatului PD Liviu Nistoran la adresa Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii.

"De multa vreme, ANRC a fost femeia de moravuri usoare a operatorilor dominanti. Acest lucru nu mai poate continua, drept pentru care cer trecerea institutiei in subordinea IGCTI", a declarat Nistoran. Presedintele IGCTI, Catalin Marinescu, nu a dorit sa comenteze aceasta ipoteza.

Nistoran l-a acuzat pe Dan Georgescu, presedintele ANRC, ca a decis, in mod "premeditat", amanarea cu un an a scaderii tarifelor de interconectare la retelele operatorilor de telefonie mobila Orange si Vodafone, care ar urma sa castige in jur de 30 de milioane de euro fiecare. El a aratat ca aceste sume sunt "subtilizate" celorlalti operatori, precum si utilizatorilor de telefonie, respectiv populatiei. Ca raspuns la aceste acuzatii, Dan Georgescu ne-a declarat: "Declaratiile sunt total deplasate. ANRC nu e in nici un grup de interese si trateaza piata in mod egal".

×
Subiecte în articol: economic