x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schimbare in topul oligarhilor rusi

Schimbare in topul oligarhilor rusi

20 Aug 2004   •   00:00

Patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, nu mai figureaza printre primii 30 de oameni de afaceri rusi, potrivit unui clasament realizat de cotidianul Trud si preluat de agentia de presa Rusia la zi.

Tot o surpriza poate fi considerata "caderea" lui Oleg Deripaska pana pe locul 13, chiar daca ea poate fi explicata prin razboiul cu Anatoli Ciubais si esecul tentativei de a cumpara cea mai mare hidrocentrala siberiana.

O lupta care i-a costat mult, ca imagine, pe ambii oligarhi, intrucat conducatorul companiei energetice Rossia a inregistrat si el o scadere, dupa ce Mihail Fradkov a amanat cu sase luni planul de restructurare propus de el. Deripaska a pierdut, fata de primul trimestru al anului, nu mai putin de 0,13 puncte, fiind depasit din acest punct de vedere doar de Piotr Aven si aflandu-se la egalitate cu Ghennadi Fadeev (locul 19), seful Cailor Ferate Ruse.

LIDERUL DE LA GAZPROM. Lider incontestabil ramane Alexei Miller, iar specialistii explica acest lucru prin rezultatele financiare excelente obtinute de Gazprom, dar si prin succesele industriale obtinute de gigantul rus al gazelor naturale, care si-a sporit atat extractia, cat si reteaua de transport.

BANCHERII CASTIGA. O crestere spectaculoasa a inregistrat Andrei Kostin, de la Vnestorgbank, aparent paradoxal daca luam in calcul criza bancara care se facuse simtita in Rusia si al carei spectru amenintator nu a disparut inca. Dar analistii considera ca Vnestorgbank a iesit chiar intarita din criza, iar Kostin si-a vazut rating-ul imbunatatit simtitor, depasindu-l pe Piotr Aven, care a pierdut 0,3 puncte.

Topul magnatilor din Federatia Rusa

  • 1 Alexei Miller Gazprom

    2 Vaghit Alekperov Lukoil

    3 Serghei Vainstok Transneft

    4 Anatoli Ciubais EES Rossia

    5 Vladimir Potanin Interros

    6 Andrei Kazmin Sberbank

    7 Mihail Fridman Alfa-bank

    8 Andrei Kostin VneStorgbank

    9-10 Piotr Aven Alfa-bank
    Andrei Borodin Banca Moscovei
  • ×
    Subiecte în articol: economic