x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Scumpirea gazelor, mai ușurel

Scumpirea gazelor, mai ușurel

de Adrian Stoica    |    27 Mai 2015   •   08:45
Scumpirea gazelor, mai ușurel

Calendarul de liberalizare a pieţei gazelor naturale pentru populaţie va fi modificat. Aceasta va însemna o singură scum¬pire pe an, faţă de două, cum se întâmplă acum, şi, implicit, prelungirea termenului de finalizare a liberalizării.

După o majorare agresivă a preţului gazelor naturale pentru populaţie începând cu 2011, care a creat mari dificultăţi financiare consumatorilor, se pare că FMI şi CE au înţeles că au cam sărit calul. Din ultimele discuţii care au avut loc între reprezentanţii Guvernului şi reprezentanţii instituţiilor amintite, acest calendar va fi relaxat. De altfel, şi marile companii de distribuţie a gazelor s-au arătat, în ultima perioadă, numulţumite de creş¬terea prea bruscă a preţului pentru populaţie.

„Este în sângele nostru să cerem liberali¬zarea şi pieţe libere, dar trebuie să fim rezonabili şi trebuie să fie sustenabil pentru clienţii noştri, în condiţiile în care pentru sectorul industrial s-a terminat", a declarat şeful E.ON România, Frank Hajdinjak. Potrivit actualului calendar, gazele pentru populație se vor scumpi de la 1 iulie cu 5-8%, în funcţie de regiune.
 

×