x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Scutiri "in orb"

Scutiri "in orb"

11 Noi 2004   •   00:00

Societatile COS Targoviste, CSR si Siderurgica au fost scutite de plata a circa..., dar deocamdata, cel putin la nivelul AVAS, nimeni nu poate spune valoarea sumelor in cauza.

In Monitorul Oficial al Romaniei s-a publicat Decretul nr. 786 prin care a fost promulgata Legea nr. 416/18.10.2004, privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 50/2004 pentru reglementarea unor masuri cu privire la finalizarea privatizarii unor societati comerciale aflate in dificultate. Valoarea scutirii pentru aceste trei societati, confom AVAS, se negociaza cu autoritatile europene, tinand cont ca acestea sunt considerate ajutoare de stat. Consiliul Concurentei va trebui insa ca dupa publicarea sumelor sa aprobe sau sa respinga acordarea acestor ajutoare oferite societatilor Cost Targoviste, CSR si Siderurgica.

POMANA CURATA. Pentru societatea Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste (COST) s-au acordat scutiri de la plata a obligatiilor bugetare datorate la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor si neachitate pana la data de 30 iunie 2004. De asemenea, Executivul a hotarat convertirea in actiuni a obligatiilor bugetare restante, datorate Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, acumulate intre 1 ianuarie 2002 si data transferului dreptului de proprietate asupra societatii. La acestea se adauga si scutirea la plata a dobanzilor si penalitatilor aferente creantelor proprii AVAS, calculate intre data transferului de actiuni si 30 iunie 2004.

De asemenea, pentru finalizarea privatizarii Combinatului Siderurgic Resita (CSR) si a societatii Siderurgica Hunedoara, incepand cu data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor celor doua companii, pentru obligatiile bugetare anterioare nu se mai datoreaza dobanzi sau penalitati de nici un fel. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic