x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Serbia mizează pe venituri din turism de 1,4 miliarde de euro

Serbia mizează pe venituri din turism de 1,4 miliarde de euro

12 Ian 2018   •   07:12
Serbia mizează pe venituri din turism de 1,4 miliarde de euro

Serbia se aşteaptă la o creştere de 17% a veniturilor din turism în acest an, până la 1,4 miliarde de euro, a declarat joi ministrul Comerţului şi Turismului, Rasim Ljajic.

 

Serbia este mult în urma altor state din fosta Iugoslavie, precum Croaţia sau Muntenegru, în topul destinaţiilor turistice dar speră că amplasarea sa în centrul Balcanilor, croazierele pe Dunăre, monumentele istorice şi preţurile scăzute vor atrage mai mulţi vizitatori străini.

"Oferim petreceri, ospitalitate, distracţie şi istorie - şi toate astea la preţuri mici", a declarat Rasim Ljajic. Potrivit acestuia, Serbia trebuie să îşi îmbunătăţească infrastructura şi să modernizeze mai multe spa-uri şi alte zone istorie pentru a-şi creşte atractivitatea în rândul turiştilor.

Serbia este o destinaţie turistică relativ populară printre ruşi şi chinezi, graţie legăturilor politice strânse cu aceste ţări, dar Belgradul vrea să atragă mai mulţi vizitatori occidentali.  "Pentru 2018, Serbia se aşteaptă ca veniturile din turism să ajungă la 1,4 miliarde de euro, echivalentul a 3% din Produsul Intern Brut", a spus Ljajic.

Belgrad este responsabil pentru mai mult de jumătate din înnoptările turiştilor străini în Serbia, restul fiind împărţite între portul de la Dunăre Novi Sad şi staţiunile montane Kopaonik şi Zlatibor.

Datele statistice oficiale arată că, în primele 11 luni din 2017, Serbia a înregistrat aproape trei milioane de înnoptări de turişti străini, în timp ce Croaţia a atras 15 milioane de turişti străini în 2016 şi venituri din turism de aproximativ 10 miliarde de euro. AGERPRES

×
Subiecte în articol: serbia turism