x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sfaturi pentru agricultori. Cum să faci un îngrășământ natural din urzici

Sfaturi pentru agricultori. Cum să faci un îngrășământ natural din urzici

23 Apr 2019   •   00:12

Urzicile pot fi buruieni nedorite in gradina ta sau un aliment sanatos. Substantele nutritive pot fi insa folositoare si plantelor tale. Afla cum sa faci un ingrasamant natural din urzici.

"Un cuplu din Florida a fost amendat cu 500 de dolari pentru faptul ca a inceput cultivarea legumelor pe propriul lor teren, pe care il detine mai mult de 20 de ani. Ei au trebuit sa lupte pentru dreptul lor la un produs alimentar curat, si in urma mai multor audieri in instanta de judecata fanii alimentatiei regenerabile au reusit sa… "

Familia de americani a fost amendata cu 500 de dolari pentru gradina

Urzica (Urtica dioica) este o planta bogata in minerale, proteine si vitamine. Contine o cantitate mare de fier, potasiu, cupru, zinc, magneziu, calciu, dar si vitaminele A, B1, B5, C, D, E si K.

Atunci cand nu faci un ceai fortifiant din ele sau nu le folosesti pentru o mancare delicioasa, poti folosi urzicile pentru a prepara un ingrasamant natural pentru plantele din gradina ta.

Nu toate plantele se bucura insa la fel de efectele urzicii. Continutul ridicat de fier din urzici poate avea efecte negative asupra unor flori si legume din gradina. Rosiile si trandafirii sunt plantele cele mai sensibile la nivelul ridicat de fier, astfel ca este recomandat sa nu folosesti ingrasamantul natural din urzici pentru ele.

Ingrasamant natural din urzici - rețetă

.................

Află mai departe cum se pregătește îngrășământul natural din urzici

×