x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sfaturi pentru agricultori. Îngrijirea pomilor și arbuștilor fructiferi în lunile de toamnă

Sfaturi pentru agricultori. Îngrijirea pomilor și arbuștilor fructiferi în lunile de toamnă

06 Oct 2016   •   22:59
Sfaturi pentru agricultori. Îngrijirea pomilor și arbuștilor fructiferi în lunile de toamnă

Septembrie și octombrile sunt lunile propice îngrijirii pomilor fructiferi, în funcție de fiecare tip. Merii și perii pot fi culeși de la sfârșitul lui septembrie și până în aceeași perioadă a lunii octombrie.


Va vand un pont, daca fructele se desprind usor de pe crengi, inseamna ca sunt coapte si tocmai bune de cules.

In schimb, daca sunteti nevoiti sa trageti fructele din copac, cel mai probabil acestea sunt inca crude si este nevoie sa le mai lasati cateva zile pe crengi.

Si inca ceva.

Este indicat sa nu lasati fructele prea coapte in locul unde au cazut in timpul culesului. Ele trebuie ridicate cat mai repede pentru a preveni aparitia bolilor fungice.

Murii 

Murele se culeg dupa mijlocul lunii septembrie. Cand le strangeti, nu este bine sa umpleti cosul cu fructe pana in varf deoarece exista riscul ca cele de la baza se se striveasca si sunt convinsa ca nu va doriti acest lucru.

De asemenea, este bine de stiut ca murele nu se culeg toate in acelasi timp. Aceste fructe pot fi consumate imediat sau pot fi congelate. Mie, una, imi plac la nebunie in sucuri si gemuri, nu neaparat crude.

Zmeura

......................

Citește continuarea articolului aici

×