x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sfaturi pentru agricultori. Tot ce trebuie să știi despre cum se îngrijesc livezile iarna

Sfaturi pentru agricultori. Tot ce trebuie să știi despre cum se îngrijesc livezile iarna

15 Dec 2015   •   11:59
Sfaturi pentru agricultori. Tot ce trebuie să știi despre cum se îngrijesc livezile iarna

Lucrările care se fac în anotimpul rece în livadă își propun să asigure in parametri optimi cei cinci factori vitali pentru o bună producţie: aer, căldură, lumină, apă şi hrană.

Luna ianuarie este una geroasă, cu zăpadă pe sol, dar livezile pregătite din toamnă nu vor avea pierderi, deoarece gerul nu distruge mugurii pomilor din livezile unde s-au realizat tratamentele adecvate. Este vorba in special de aplicarea ingrăşămintelor in toamnă, cum ar fi carbamide, precum şi a celor cu bor, zinc, anhidridă fosforică şi potasiu. Perioada in care alternează zilele calde şi nopţile reci, care poate prelungi repausul, este favorabilă călirii, fiecare avand nevoie de un anumit număr de ore de frig.

Te-ar putea interesa și 
Falsificarea mierii
Reguli pentru transhumanţa ovinelor
Întreţinerea plantaţiilor de cais

La nivelul solului, în toate livezile se continuă aplicarea ingrăşămintelor organice, după regula fertilizării pe 1/3 din suprafaţă in fiecare an. Dacă este posibil, se vor continua arăturile pe rand cu plugul cu palpator, precum şi săpatul in jurul pomilor. Lucrarea ajută la aerisirea solului intrucat rădăcinile lucrează şi iarna in zilele calde. Acolo unde nu s-a făcut din toamnă se aplică manual ingrăşăminte complexe.

In zilele cu temperaturi ridicate şi fără nopţi prea geroase (cum sunt cele de acum) se recomandă...................

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR

×