x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Siemens reabilitează 4 staţii de transformare în R. Moldova

Siemens reabilitează 4 staţii de transformare în R. Moldova

de Adrian Stoica    |    25 Noi 2019   •   13:35
Siemens reabilitează 4 staţii de transformare în R. Moldova
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

„Moldelectrica” a selectat compania Siemens SRL pentru reabilitarea a patru stații de transformare în Republica Moldova. Proiectul de modernizare va presupune înlocuirea echipamentelor existente cu soluții tehnice de ultimă generație, care vor permite un grad de siguranță crescut, în conformitate cu standardele actuale. Stațiile de transformare sunt dispuse pe întregul teritoriu al Republicii Moldova. Finanțarea proiectului este asigurată de Banca Europeană de Investiții.

Proiectul face parte dintr-unul mai amplu de reabilitare de stații de transformare și conexiuni realizat de Siemens SRL.

 

Lucrările urmează să înceapă în al doilea trimestru al anului 2020 şi vor fi finalizate în decurs de doi ani.

 

Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” este compania specializată în furnizarea serviciilor de transport şi dispecerizare operativă a sistemului energetic din Republica Moldova. Cu o istorie de 114 ani în România, Siemens operează în prezent 4 fabrici și 6 centre de cercetare-dezvoltare pe plan local. Începând cu anul fiscal 2017, Siemens SRL a preluat și coordonarea activităților de vânzare ale grupului german în Republica Moldova.

.

×