x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sistemul energetic ținut de trei zile în echilibru cu importuri masive

Sistemul energetic ținut de trei zile în echilibru cu importuri masive

de Dan Constantin    |    17 Ian 2019   •   11:40
Sistemul energetic ținut de trei zile în echilibru cu importuri masive

Producția internă de energie electrică nu mai acoperă de trei zile consumul. Sistemul energetic este ținut în echilibru cu importuri masive de energie electrică . În 17 ianuarie la ora 10.25, consumul era de 8938 MW iar producția de 7400 MW, fiind un sold de 1518 MW asigurat din import.

 Perturbarea de producție de la Complexul energetic Oltenia și hidraulicitatea redusă ca urmare, în principal de debitul redus al Dunării, sunt cauzele principale ale dezechilibrului dintre producția  și  consumul de energie.

Deficitul este acoperit cu importuri din sistemele cu care România este conectată-Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina. Pe fondul vremii de iarnă din regiune, consumul de energie a crescut și , ca urmare și prețul energiei electrice asigurat din piața spot a atins niveluri ridicate.

 În urma analizei de la guvern, de ieri, 16 ianuarie, a fost trimis la Tg Jiu o echipă din corpul de control și urmează ca ministrul Energiei, Anton Anton să poarte negocieri cu minerii greviști, conflictul de muncă fiind declarat ilegal.

×