x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Situaţia de urgenţă în aprovizionarea cu gaze a fost ridicată

Situaţia de urgenţă în aprovizionarea cu gaze a fost ridicată

de Florina Zainescu    |    29 Ian 2010   •   00:00

Autorităţile au ridicat astăzi, la ora 15:00, situaţia de urgenţă în aprovizionarea cu gaze naturale, a anunţat ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Decizia a fost luată de comisia de coordonare pentru asigurarea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale, după ce temperaturile au crescut şi condiţiile de furnizare a gazelor au revenit astfel la normal. Drept urmare, va fi reluată furnizarea de gaze naturale către consumatorii care au utilizat combustibili alternativi în această perioadă. „Furnizarea gazelor naturale către marii consumatori de gaze naturale va fi reluată treptat, în funcţie de evoluţia temperaturilor şi cu menţinerea parametrilor normali de funcţionare a sistemului de transport gaze naturale", a anunţat Ministerul Economiei.

Situaţia de urgenţă în aprovizionarea cu gaze naturale a fost instiuită luni, din cauza temperaturilor scăzute, astfel că furnizarea de gaze către unele companii a fost oprită, iar producătorii de energie termică au trecut la utilizarea combustibililor alternativi.

×
Subiecte în articol: redactie