x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Şoc pe piaţa de retail: Carrefour s-ar putea retrage de pe opt pieţe, printre care şi România

Şoc pe piaţa de retail: Carrefour s-ar putea retrage de pe opt pieţe, printre care şi România

de Agerpres    |    24 Apr 2012   •   18:39
Şoc pe piaţa de retail: Carrefour s-ar putea retrage de pe opt pieţe, printre care şi România

Analistii ING estimeaza ca grupul francez de distributie Carrefour ar putea iesi de pe mai multe tari, in principal Belgia dar si Polonia, Romania si Turcia, informeaza un articol publicat pe site-ul Retail Detail, preluat de express.be

Potrivit analistilor, o decizie in acest sens ar putea sa se concretizeze in cursul lunii august, cu prilejul publicarii rezultatelor pe primul trimestru.

Explicatia ar fi ca niciuna din interventiile structurale adoptate pana acum nu a avut consecinte pozitive asupra rezultatelor grupului. In consecinta, analistii estimeaza ca, intr-o prima etapa, Carrefour ar putea iesi de pe pietele din Argentina, Italia, Malayezia, Polonia, Romania, Taiwan si Turcia. Ulterior ar veni randul Greciei si Belgiei. In schimb, operatiunile din China si Brazilia nu ar fi vizate de aceasta reducere a activitatilor.

Luna trecuta agentia Standard & Poor's a retrogradat Carrefour S.A. la BBB de la BBB plus, cu perspectiva stabila.

Grupul Carrefour este cel mai mare distribuitor european si cel de-al doilea la nivel mondial. Prezent in 32 de tari din lume, cu peste 15.500 magazine, grupul Carrefour numara peste 475.000 de angajati.

In Romania, Grupul Carrefour dispune de 49 de supermarketuri, 3 francize si 25 de hypermarketuri.

×
Subiecte în articol: retragere Carrefour retail