x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Societati comerciale - Patronii cer modificarea legii

Societati comerciale - Patronii cer modificarea legii

de Daniela Ivan    |    08 Feb 2007   •   00:00
Societati comerciale - Patronii cer modificarea legii

Reprezentantii oamenilor de afaceri solicita amanarea punerii in aplicare a legii societatilor comerciale, despre care spun ca este birocratica si ca impinge spre faliment firmele mici. "

Actuala forma a legii societatilor comerciale reprezinta o forma de imixtiune a statului in administrarea unei afaceri private, impunand administratorilor si directorilor generali sa nu mai fie angajati ai societatii. Atunci, cine sa reprezinte firma, unul care nu stie nimic despre ea?", a declarat Nicolae Vasile, vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie Bucuresti (CCIB) si presedinte in exercitiu ADER. El a spus ca celebra structura de conducere presedinte director-general nu mai poate exista in actuala forma a legii, desi este foarte raspandita in firmele romanesti. Oamenii de afaceri considera ca autoritatile romane care au invocat armonizarea legii societatilor comerciale cu cea din UE nu au tinut cont de realitatile din economia romaneasca.

Printre masurile considerate birocratice, oamenii de afaceri au indicat obligativitatea ca fiecare modificare a actului constitutiv sa fie depusa la Oficiul Registrului Comertului si sa fie notificata la Monitorul Oficial. "Estimarile noastre arata ca aceste costuri sunt de pana la 60 de milioane de lei vechi. Principalele afectate vor fi firmele mici", au mai spus reprezentantii oamenilor de afaceri.

×
Subiecte în articol: economic