x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Șoferii și asigurătorii se contrazic pe rata daunalității

Șoferii și asigurătorii se contrazic pe rata daunalității

de Valentin Gros    |    22 Mai 2020   •   08:10
Șoferii și asigurătorii se contrazic pe rata daunalității

Dauna medie plătită pentru daune materiale pe zona asigurărilor RCA a crescut constant, anul trecut înregistrându-se o creștere de 14% comparativ cu 2018, au afirmat oficialii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR). Aceștia citează un raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

De cealaltă parte, Confederația Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a publicat anterior un comunicat, potrivit căruia în 2019 daunalitatea a scăzut. „Legea RCA adoptată de Parlamentul României în anul 2017 a fost foarte bună, preţul RCA a fost stabilizat corect”, menționează COTAR. „Conform ultimelor date transmise de ASF, în calculul tarifului de referinţă din acest an se observă că dauna medie a scăzut în anul 2019 cu 15%, ajungând la un minim al ultimilor cinci ani (dauna medie a fost de 5.740 de lei în 2019, faţă de 6.812 lei în anul 2018)”, arată documentul citat.

Cei de la UNSAR afirmă însă că valoarea prezentată de COTAR privind frecvenţa daunelor a fost extrasă din Raportul tarife de referinţă RCA, publicat pe site-ul ASF în aprilie 2020, care acoperă poliţe şi daune până la data de 30 iunie 2019. 

11.948 despăgubiri pentru vătămări corporale au fost acordate în 2019, conform ASF

×