x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Software - Concurs pentru tineri

Software - Concurs pentru tineri

10 Iul 2004   •   00:00

Peste 100 de tineri s-au inscris pana acum la concursul national de software e-Idea, aflat in acest an la a patra editie.

Scopul acestei competitii este de a scoate in evidenta cretivitatea si ideile inovatoare pe care tinerii din Romania le au in domeniul IT&C. "Este un fel de targ de idei dintre care cele mai bune speram noi ca vor fi preluate in continuare de cei care doresc sa le finanteze", a declarat Eugen Dogariu, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

BUSINESS. Cei mai multi tineri interesati de industria IT&C sunt tentati sa isi deschida propriile afaceri in domeniu. La un sondaj electronic initiat anul trecut de organizatorii concursului e-Idea, 90% dintre cei care au raspuns au afirmat ca ar prefera sa-si deschida o afacere decat sa se angajeze. De altfel, unul dintre castigatorii din 2002 a vandut calculatorul oferit de organizatori iar cu banii castigati si-a deschis propria firma. Castigatorul din 2003 al concursului a ales sa investeasca premiul de 1.000 de dolari in propria firma. "Dorim sa organizam si alte concursuri pentru studenti, pentru ca este foarte important ca realizarile acestora sa fie popularizate", a declarat Alexandru Borcea, presedintele Asociatiei Romane pentru Industria Electronica si Software (ARIES).

PREMII. Tinerii interesati se pot inscrie la concurs la adresa www.e-idea.ro pana la 20 august 2004. Marele premiu al editiei din acest an consta in asistenta pentru infiintarea unei firme si suport financiar de 1.000 de euro. Cea mai inovativa idee va fi rasplatita cu alti 1.000 euro.

Competitia este organizata de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, ARIES - Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software - , Liga Studentilor din Automatica si Calculatoare si Asociatia Studentilor Economisti din Romania. (Iohanna Onaca)

×
Subiecte în articol: economic