x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sprijinim economia SUA

Sprijinim economia SUA

12 Oct 2004   •   00:00

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) va primi un credit in valoare de 180 milioane dolari din partea RZB Finance LLC, New York, pentru constructia autostrazii Brasov-Bors.

ADRIAN MIHAI

De partea americana, creditul va fi garantat de Export-Import Bank of The United States, iar Ministerul Finantelor Publice (MFP) va garanta si el creditul in calitate de reprezentant al Guvernului roman. MTCT nu a oferit date suplimentare despre dobanda sau perioada de creditare. La randul sau, MFP considera ca este de datoria beneficiarului sa faca publice aceste informatii.

OPORTUNITATI. "Aceasta tranzactie va sprijini locuri de munca de inalta calitate si va ajuta la constructia unei artere vitale in Romania, pentru comert si transport", a declarat Philip Merrill, presedinte al Ex-Im Bank. "Suntem nerabdatori sa facem mai multe afaceri cu piata romaneasca, aflata in crestere", a mai completat presedintele.

BENEFICIARI. Creditul va sprijini locuri de munca din statele California, Florida, Illinois, Kentucky si Washington si va fi acordat pentru a sprijini exportul de servicii de inginerie si management de proiect pe care il va face Bechtel, precum si exportul de utilaje de constructii si diverse alte echipamente pe care il vor face firmele Caterpillar, Paccar, Link-Belt Construction Equipment Co. si Bukkenhave. Cea mai cunoscuta publicului larg este Caterpillar.

Prima scrisoare de garantie, pentru un credit in valoare de 33 milioane dolari, a fost semnata in luna iunie. Suma reprezenta prima transa dintr-un total de 150 milioane dolari, pe care statul roman o va plati in acest an firmei Bechtel.

×
Subiecte în articol: economic