x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stațiunea Eforie Nord, „perla” gunoaielor

Stațiunea Eforie Nord, „perla” gunoaielor

de Monica Cosac    |    24 Iun 2019   •   09:10
Stațiunea Eforie Nord, „perla” gunoaielor

În plin sezon estival, stațiunea Eforie Nord, cândva o perlă a litoralului românesc, arată ca după bombardamente. Faleze pline de gropi, munţi de moloz şi de gunoaie, cabluri aruncate la întâmplare, străzi „asfaltate” cu pietre şi cele câteva trepte către plajă care n-au mai văzut o mistrie de pe vremea când Ceauşescu mai promitea 100 de lei la salariu.

Aceasta este imaginea dezolantă ce îi întâmpină pe turiştii care ajung, în acest sezon estival, în staţiunea Eforie Nord.

Eforie Nord este a doua staţiune, ca marime, de pe litoralul românesc şi, de câţiva ani, are şi o plajă pe măsură. În toamna anului 2015, zeci de mii de tone de nisip au fost aduse din largul mării pe plaja de la intrarea în staţiune, care a devenit astfel cea mai mare plajă din sudul litoralului. Are acum peste 100 de metri şi peste 3.000 de sezlonguri ar putea să încapă aici.

 

Bocanci, nu papuci

Din păcate, până la plajă, drumul este plin de obstacole. Lucrările de reabilitare a oraşului, care au început din toamna anului trecut şi nu se mai finalizează, au transformat staţiunea în şantier, astfel că turiştii riscă să se accidenteze la fiecare pas. Bucăţile de beton smulse din trotuare şi lăsate pe loc, stratul de pietre ascuţite de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu (strada paralelă cu faleza) şi cele câteva trepte ca o dantură stricată, pe care, însă, nu ai cum să le ocoleşti în drumul spre frumoasa plajă, fac ca o pereche de bocanci să fie mai utilă decât papucii. Şi dacă staţiunea tot este un mare şantier, nici gunoaiele se pare că nu au mai fost ridicate de foarte multă vreme, iar imaginile surprinse de noi zilele trecute nu mai au nevoie de alte comentarii.

Promisiuni electorale: „Oraşul, mai frumos”

Din iunie 2016, în fruntea urbei se află Robert Nicolae Şerban, membru al Partidului Naţional Liberal, care a câştigat alegerile promiţând că va face „oraşul, mai frumos şi viaţa ta, mai bună!”.

Conform ultimei declaraţii de avere, completată în luna iunie 2018, Robert Nicolae Şerban are un venit anual de 56.492 de lei, obţinut din indemnizaţia lunară de primar.

×
Subiecte în articol: Eforie Nord