x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Staţiunile Olimp şi Neptun, aventuri extreme la malul mării

Staţiunile Olimp şi Neptun, aventuri extreme la malul mării

de Adrian Stoica    |    06 Sep 2018   •   12:50
Staţiunile Olimp şi Neptun, aventuri extreme la malul mării

Sezonul estival se pregăteşte să tragă cortina. Pentru iubitorii staţiunilor Olimp şi Neptun a fost un nou sezon ratat. Supranumite odată perlele litoralului românesc, cele două staţiuni au fost şi anul acestea îngropate de indolenţa administraţiei locale şi de nesimţirea celor care administrează plajele de aici. Falezele, ca de obicei scufundate într-o beznă totală după lăsarea serii, coşurile de gunoi pline de la primele ore ale zilei, spaţiile verzi năpădite de buruieni, iar plajele lăsate la discreţia comercianţiilor ambulanţi. Cu o aşa ofertă, atragerea turiştilor străini este o idee care poate bântui doar minţile rătăcite ale unora de prin Ministerul Turismului.

 

 

Pentru cei care au trecut vara aceasta prin staţiunile de la malul mării Olimp şi Neptun, dezamăgirea a fost mare. Totul a fost sub semnul mizeriei. Faleza, în zona Steaguri, cea mai cunoscută din această zonă, a fost, ca de obicei, transformată într-un talcioc în care, în spaţii insalubre, se vindea orice de către nişte personaje pentru care noţiunile de igienă erau străine. Coşurile de gunoi, destul de răsleţe, erau burduşite de la primele ore ale zilei şi aşa rămâneau până la căderea serii, fiind lăsate în seama roiurilor de viespi şi muşte. Peste zi, mirosurile pestilenţiale emanate de acestea îi făceau pe turişti să treacă pe lângă ele ţinându-şi răsuflarea. Pentru Primăria Mangalia, cea care în fiecare vară îşi umple vistieria din taxele şi impozitele percepute de pe urma turiştilor care vin în Olimp şi Neptun, curăţenia a fost şi anul acesta un amănunt total neimportant.

 

Plajele, la discreţia şmecherilor

Aventura turiştilor începea încă de dimineaţă. În Olimp, drumul spre plajă este făcut praf. Faleza spartă, treptele spre plajă rupte, aşa că pentru a nu suferi vreun accident trebuia să fii foarte atent unde pui piciorul. Odată ajunşi pe plajă, turiştii descopereau că aceasta nu fusese curăţată. Cel mult seara, câţiva băieţi strângeu, în dorul lelii, în nişte pungi, chiştoacele de ţigări, capacele şi alte mici gunoaie. Plajele cu nume exotice, care te duceau cu gândul la Thailanda sau Bali, te întâmpinau cu şezlonguri peste care trecerea anilor lăsase urme vizibile. Cât despre saltelele care le acopereau, îţi asumai un mare risc dacă te aşezai direct pe ele. Extrem de murdare, pentru că niciodată nu erau spălate seara, iar depozitarea lor se făcea pe jos, în nişte barăci insalubre.

 

×