x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Steve Jobs, în concediu medical, acţiunile Apple scad

Steve Jobs, în concediu medical, acţiunile Apple scad

17 Ian 2011   •   21:32

Directorul general al Apple, Steve Jobs, a intrat în concediu medical, iar acţiunile companiei au scăzut la bursa din Frankfurt cu 7,7% în urma informaţiei, transmite Bloomberg.

"La cererea mea, Consiliul de Administraţie mi-a acordat un concediu medical, pentru a mă putea concentra pe îngrijirea sănătăţii. Voi continua să fiu director general şi mă voi implica în deciziile strategice ale companiei", a afirmat Jobs.

Responsabilităţile curente ale lui Jobs vor fi preluate de directorul operaţional Tim Cook, se arată într-un comunicat al companiei.
"Iubesc Apple şi sper să revin cât mai curând posibil", a scris Jobs într-un mail adresat angajaţilor.

Acţiunile Apple au scăzut cu până la 7,7% în tranzacţiile din Germania, la 240,1 euro pe unitate.

Bursele din Statele Unite sunt închise luni pentru o sărbătoare publică, dar la închiderea de vineri titlurile Apple au fost cotate la 348,48 dolari pe unitate.

Jobs s-a retras din activitate în ianuarie 2009 din motive de sănătate, dar a continuat să se implice în deciziile strategice. Responsabilităţile sale au fost preluate atunci tot de Tim Cook.

Jobs a suferit de cancer pancreatic şi a fost supus unui transplant de ficat. El a revenit în companie la sfârşitul lunii iunie 2009.

Steve Jobs este unul dintre fondatorii Apple în 1976. După un conflict cu membrii conducerii, Jobs a plecat din companie în 1985, dar a revenit în 1997, într-o perioadă în care Apple era în dificultate.

Jobs a lansat conceptul computerelor multifuncţionale şi a dispozitivelor iPod şi iPhone, contribuind astfel la revenirea la succes a Apple.

×
Subiecte în articol: Apple Steve Jobs