x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

07 Noi 2008   •   00:00

ŞOMAJ LA CUPROM
Din 19 noiembrie Combinatul Cuprom Baia Mare îşi întrerupe temporar activitatea. Astfel, 178 din cei aproximativ 280 de angajaţi urmează să fie trimişi în şomaj tehnic din cauza fluctuaţiilor de pe piaţa internaţională a cuprului. Salariaţii care vor fi trimişi în şomaj tehnic vor fi rechemaţi la lucru:



"În momentul finalizării investiţiei la noua facilitate de producţie, care va conduce la eficientizarea întregii activităţi a companiei". În decembrie, de la Cepronef, firma care asigură servicii de consultanţă şi proiectări pentru Cuprom, vor fi disponibilizaţi 49 de salariaţi din cei 84. (Elena Stan)

BURSĂ
Scăderea record a indicilor Bursei de peste 30% şi criza mondială au determinat investitorii străini să retragă de pe piaţă 83,36 milioane lei.
În acelaşi timp, investitorii autohtoni au plasat pe Bursă peste 76 milioane lei în octombrie, de aproape patru ori mai mult decât în luna precedentă. Astfel, investitorii români au cumpărat în octombrie acţiuni în valoare de 405,03 milioane lei (108,05 milioane euro) şi au vândut de circa 328,91 milioane lei (87,74 milioane euro). Jucătorii străini au plasat în octombrie circa 110,45 milioane lei (29,46 milioane euro), de aproape patru ori mai puţin decât românii.

TOPUL PERFORMERILOR
Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti (CCIB) a premiat 1.500 de firme, care au înregistrat anul trecut performanţe foarte bune. În competiţie au intrat 41.500 de agenţi economici, care au avut profit din exploatare şi nu au avut datorii la stat, dintr-un total de 132.000 de companii care au depus bilanţul în anul 2007. "Numărul de firme premiate poate părea mare, dar Bucureştiul concentrează aproape 15% din PIB-ul României şi o cincime din firmele înregistrate la nivel naţional, precum şi 65% din volumul total al investiţiilor străine directe", a declarat Sorin Dimitriu, preşedintrele CCIB. (Daniela Ivan)

REUNIUNE LA BRUXELLES
Şefii de stat şi de guvern ai ţărilor UE se întâlnesc azi la Bruxelles, într-o reuniune informală. Scopul reuniunii, la care participă şi preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, îl constituie aprofundarea discuţiilor privind măsurile anticriză decise în cadrul Consiliului European din octombrie şi, mai ales, stabilirea poziţiei pe care Uniunea Europeană o va susţine în cadrul Summit-ului G-20 destinat reformării cadrului financiar internaţional. La discuţii vor participa şi preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, şi preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet.

×
Subiecte în articol: economic milioane