x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

13 Feb 2009   •   00:00

13 februarie 2009



FINANŢARE BRD
Societe Generale va sprijini în conti­nuare sucursala din România şi va menţine liniile de finanţare acordate, a declarat, ieri, preşedintele director ge­neral al BRD, Patrick Gelin. El spune că singura schimbare o reprezintă costul resurselor de la banca-mamă. Liniile de finanţare de la banca-mamă sunt în jur de 2 miliarde de euro. Gelin estimează că România poate evita o recesiune severă, mai ales dacă măsurile Guvernului vor fi credibile şi vor revigora mediul de afa­ceri. BRD a obţinut anul trecut un profit net de 1,12 miliarde de lei (309 milioane de euro), în creştere cu 23% faţă de rezultatul raportat în 2007, iar incluzând veniturile din tranzacţia cu Asiban câştigul a fost de 1,35 miliarde de lei (370 milioane de euro), a anunţat, ieri, banca.

OAZA LOGAN
Renault a decis să nu micşoreze preţurile modelelor din Programul Logan şi consideră că acesta reprezintă "o oază de linişte", care va trece cu bine criza. "Logan este un program în sine, independent. Profitabilitatea lui a fost anul trecut foarte aproape de ţinta pe care ne-am propus-o, de 6%. De aceea, vedem în Programul Logan o oază de linişte şi credem că va depăşi cu bine criza", a declarat directorul operaţional al grupului Renault, Patrick Pelata. Oficialul grupului francez a spus că modelele din familia Logan (Logan Sedan, Logan MCV, Sandero, Logan Pick-Up, Logan VAN) sunt competitive pe pieţele în care sunt prezente, amintind Germania şi Franţa.

STIMULENTE
Băncile din România vor profita indirect de pachetul de măsuri luat de statul austriac pentru susţinerea sistemului bancar din Austria, în valoare de 100 mi­­liarde de euro, a declarat ministrul austriac de Finanţe, Josef Proll. El a cerut oficialilor români stabilitate monetară, asigurarea lichidităţii pe piaţa locală şi o planificare responsabilă a bugetului. Austriecii sunt preocupaţi de evoluţia state­lor emergente europene având cea mai mare expunere în regiune. Angajamentul băncilor austriece în România se ridi­că la suma de 37 miliarde de euro, mai mult decât în Bulgaria sau Ungaria. (D. I.)

×
Subiecte în articol: economic logan