x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Apr 2009   •   00:00

25 aprilie 2009



BĂNCI
Parlamentul European a cerut ieri, printr-un aviz consultativ, ca toate ţările membre ale UE să renunţe la secretul bancar privind depozitele, până în 2014. Termenul ar urma să fie prevăzut într-o directivă europeană privind veniturile din depozite bancare. Sectorul bancar trebuie să ajute statele membre în lupta împotriva evaziunii fiscale, întrucât beneficiază de sprijin financiar din partea autorităţilor în contextul crizei financiare, a adăugat Hamon. în prezent, doar Belgia a stabilit un termen pentru renunţarea la secretul bancar, respectiv 2010, iar Luxemburg, Belgia şi Austria beneficiază de un regim tranzitoriu. (E.S.)

ŞOMAJ
Criza financiară devine una a şomajului, în faţa căreia nici o regiune nu este imună, potrivit unui raport realizat în comun de Banca Mondială şi FMI. Astfel, statele cu venituri medii, categorie în care este inclusă şi România, au fost primele dintre ţările în curs de dezvoltare care au resimţit impactul crizei financiare, deoarece se bazează masiv pe fluxurile de capital privat din străinătate. Mai mult, tot acestea vor resimţi un nou val al recesiunii şi anul acesta. BM şi FMI subliniază că statele dezvoltate vor trebui să intervină prin acţiuni coordonate pentru a restabili încrederea în sistemele financiare şi să stimuleze cererea. (E.S.)

ARTIŞTI ÎN CRIZĂ
Averile marilor artişti britanici, printre care Elton John, Paul McCartney,
Mick Jagger şi Robbie Williams, au scăzut anul acesta din cauza crizei economice. Elton John a pierdut anul trecut 26% din avere, ajungând de la 265 de milioane de euro la 195 de milioane în 2009. Paul McCartney a pierdut 67 de milioane de euro anul trecut, averea sa scăzând cu 12%, ajungând astfel la 490 de milioane de euro. Mick Jagger a pierdut 19% din avere, rămânând cu 210 milioane de euro, iar Robbie Williams a pierdut 27 de milioane de euro în 2008, averea sa fiind estimată acum la 89 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic milioane