x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Sep 2010   •   00:00

1 septembrie 2010

OTOPENI SE MODERNIZEAZĂ
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) vrea să contracteze un credit de 100 de milioane de euro pe o perioadă de zece ani pentru a finanţa lucrările de modernizare ale Aeroportului Henri Coandă Otopeni incluse în faza a treia de dezvoltare. Proiectele de investiţii includ extindere Finger până la 14 burdufuri, extinderea aerogărilor de plecări şi sosiri internaţionale, lucrări conexe de sistematizare exterioară latura estică, drumuri de acces şi utilităţi.

"O SĂPTĂMÂNĂ LA MUNTE"
Turiştii pot cumpăra în septembrie sejururi de cinci nopţi la hoteluri de două-patru stele la preţuri cuprinse între 158 şi 358 lei prin programul "O săptămână la munte". Astfel, tariful pentru un sejur de cinci nopţi, pentru cazarea la hoteluri de două stele, fără servicii de masă, este de 158 lei, iar preţul ajunge la 258 lei pentru unităţi de trei stele, de asemenea, fără masă inclusă. În cazul hotelurilor, vilelor sau pensiunilor de patru stele, preţul este de 358 lei. Până în prezent, în program s-au înscris 48 de hoteluri din zona montană, cu 2.970 de locuri pe serie, puse deja în vânzare în agenţiile ANAT. Programul se desfăşoară în perioada septembrie-decembrie.

METROU ÎN BUCUREŞTII NOI
Staţiile de metrou Pajura şi Parc Bazilescu vor fi puse în funcţiune în prima parte a anului 2011, asigurându-se prelungirea traseului de circulaţie a metroului pe Linia 4 Gara de Nord - 1 Mai, potrivit Ministerului Transportului. În acest sens, Metrorex şi SC TIAB au încheiat la 20 august contractul de lucrări pentru dotarea cu instalaţii sanitare, electrice, ventilaţie şi finisaje spaţii tehnice a tronsonului de metrou 1 Mai - Parc Bazilescu. Valoarea contractului este de 21,9 milioane lei, iar finanţarea este asigurată din surse de la bugetul statului. Durata de execuţie a lucrărilor este de şase luni. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: economic