x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

26 Iul 2005   •   00:00

Asigurari - Verde pentru preluare


Consiliul Concurentei (CC) a autorizat preluarea controlului de catre Wiener Stadtische (Austria) la compania Omniasig SA si a subsidiarelor sale. Potrivit Concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea tranzactiei cu un mediu concurential normal. Prin aceasta operatiune, grupul austriac a preluat, indirect, controlul la societatile Omniasig AGI, Omniasig Asirag, Omniasig Asigurari de Viata, Autosig, Omniasig Addenda si SAI Sira.

Bursa - Fuziune in 2005


Fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Rasdaq ar putea avea loc pana la finele acestui an. Actionarii urmeaza sa decida cu privire la aceasta operatiune in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor stabilite pentru data de 3 august, potrivit directorului general al BVB, Stere Farmache. El a adaugat ca o estimare rezonabila pentru finalizarea procesului este sfarsitul anului, daca nu intervine contestarea fuziunii, care poate prelungi procesul. Denumirea societatii de bursa care va rezulta dupa fuziune va fi Bursa de Valori Bucuresti.

Telecomunicatii - Connex are 5,2 milioane de clienti


Compania MobiFon, operatorul serviciului de telefonie mobila Connex, avea la finele lunii iunie 5,2 milioane de clienti, cu 28% mai mare decat la jumatatea anului 2004, se arata intr-un comunicat al grupului Vodafone, care a preluat operatorul roman in primavara acestui an. "Aceste rezultate confirma increderea acordata companiei noastre", a declarat Ted Lattimore, presedintele Connex. Din numarul total de clienti, 65% utilizau cartele preplatite, iar restul avea contracte de abonament. Venitul mediu pe utilizator realizat de Mobifon in perioada de 12 luni, incheiata la 30 iunie, a fost de 167 de dolari. Veniturile aduse de clientii cu cartela au fost de 67 de dolari, iar media incasarilor pentru abonati a fost de 330 de dolari.

×
Subiecte în articol: economic